De la ciutadania al saló de plens, #de9Reus al “Avui per demà”

Després d’una presentació per part de na Sílvia Sagalà s’inicia la conversa amb Lluís Gibert, Carlota Moragas i Bartolome Pluma. La conversa s’inicia de forma previsible: què és de nou Reus i per quin motiu creem una plataforma enlloc d’integrar-nos en partits polítics existents. La resposta és clara… no som un partit polític, som un grup de ciutadans preocupats per la forma en què s’està gestionant el dia a dia i de la imatge de la ciutat fora dels límits municipals: judicialització de la política municipal, projectes inacabats o que evolucionen en precari, falta de transparència… a de nou Reus volem treballar pel futur de la ciutat, volem acabar amb la idea que els polítics són iguals.

Aquest camí inicialment el configurem en dues iniciatives: visites i reunions als barris i amb diverses associacions de la ciutat i creació de grups de treball oberts a tothom.

Essencialment i en resum, hi ha ciutadans amb molt de talent i capacitat que mereixen ser escoltats i volem donar-los un altaveu per canalitzar les seves aportacions. És un procés que s’ha de portar de baix cap a dalt, de la ciutadania al saló de plens, i de forma continuada, no tant sols un cop cada quatre anys.