denouReus demana uns pressupostos participatius

La plataforma cívica ha presentat un suggeriment al ple per tal que es tingui en compte una partida destinada a uns pressupostos que comptin amb la participació de la gent.

Des de denouReus es vol fer palès el malestar per com s’ha gestionat l’aprovació del pressupost municipal per l’any 2017. És per això que la formació ha mostrat –mitjançant un suggeriment formal registrat a l’Ajuntament, amb data 26 de maig– la seva disconformitat amb un pressupost que, estructuralment, continua consolidant les males pràctiques del passat i que no representa cap evolució ni defineix cap projecte de ciutat més enllà d’atendre el dia a dia de la gestió municipal.

Això es concreta en l’absència d’una partida que permeti a la ciutadania decidir sobre el seu destí a través d’un procés participatiu. Els membres de denouReus consideren que és lamentable que des dels grups polítics que governen la ciutat es parli contínuament de participació ciutadana, però que, a l’hora de fer expressió d’aquesta voluntat a través del pressupost –l’eina fonamental de la política– no es dediqui ni un sol euro a fer efectiva l’esmentada participació. La plataforma denuncia el fet que en el seu dia es va expressar a la ciutadania a través de pactes polítics que aquest any 2017 es disposaria d’una partida de 750.000 € oberta a la decisió dels reusencs i les reusenques i això no es contempla en el pressupost exposat actualment.

Amb aquest suggeriment, denouReus vol instar els partits que governen la ciutat a ser conseqüents amb les seves promeses polítiques. Per aquest motiu, en el suggeriment registrat es demana que es tinguin en compte les peticions expressades i es consideri la possibilitat de modificar el pressupost exposat de forma que introdueixi una partida participativa per tal d’acomplir acords sobre pressupostos participatius explicitats en el seu dia a la ciutadania.