denouReus preocupat per la cessió de l’Hospital a la Generalitat

Des de denouReus volem fer avinent la nostra preocupació per l’anunci fet ahir de cessió efectiva del nostre Hospital a la Generalitat en tant que no aclareix algunes qüestions fonamentals.

És per això que en els propers dies sol·licitarem informació a l’Ajuntament del contingut d’aquest acord i en el moment en que tinguem tots els elements de judici clars exposarem quina és la nostra posició al respecte.

En qualsevol cas, ja avancem que, tal i com venim dient en darrers mesos, no estem d’acord en cedir el nostre Hospital i entenem que el desastre en la gestió dels darrers anys respon a la incompetència dels responsables polítics que, al final, han generat incertesa en els propis treballadors i un dèficit insostenible. Creiem que la Generalitat ha contribuït al desmantellament del nostre Hospital reduint la seva activitat i establint un Pla Estratègic que el converteix en un Hospital comarcal, minvant les seves funcionalitats i potencialitats i comptant amb la complicitat dels nostres representants polítics per justificar aquesta solució final.

En qualsevol cas, entenem que una decisió política d’aquesta transcendència no es pot fer sense comptar amb l’opinió dels reusencs,  i demanem que, en aquest any de marge que sembla que no serà efectiva aquesta cessió, s’obri un procés participatiu que escolti els reusencs i que haurà d’acabar, necessàriament, amb la convocatòria d’un referèndum sobre si estem d’acord amb la solució plantejada i sobre quin ha de ser el model sanitari que volem i en quines condicions.