All people raise hands

La mal dita participació ciutadana a Reus

En referència al procés participatiu iniciat recentment pel govern municipal, des de la plataforma denouReus voldríem manifestar:

En primer lloc, que ens alegra que per fi s’engegui la redacció d’un nou reglament de participació a l’Ajuntament de Reus, fet que creiem imprescindible per tal de començar a treballar en un model de Democràcia participativa més propera a la ciutadania.

Per altra banda, malgrat la gran decepció que va comportar el procés obert entorn l’ordenança sobre el civisme  (que va ser més un model teatral que no pas altra cosa) i la mala gestió inicial de la regidoria de participació ciutadana (que ha comportat que una entitat tan important com la FAVR hagi anunciat que no participarà en aquest procés), animem a que, des de la ciutadania, es plantegin propostes i es participi, donat que només des d’aquesta participació col·lectiva es podrà fer arribar la veu dels ciutadans i ciutadanes de forma directa, sense els filtres dels interessos polítics.

Des de denouReus, volem aprofitar la molta feina que hem fet en aquest àmbit, que ha estat un dels elements claus de la nostra proposta política i, en base a això, farem arribar a la regidoria els nostres plantejaments sobre aquesta matèria, sorgits arrel de diversos processos participatius oberts que s’han dut a terme. Al mateix temps, els anirem explicant perquè tothom en pugui tenir una informació complerta.

Lògicament, com ja hem fet sempre, ens oferim a recollir qualsevol proposta que es pugui considerar interessant per, si així es veu oportú, aportar-la a aquest procés institucional tot just engegat.