Manifest sobre el Referèndum

Hom podria pensar que com a plataforma municipalista no cal que prenguem partit davant els esdeveniments que estan succeint aquests dies. Això seria com dir que Reus és una illa en mig del no-res i que no ens afecta res del que està passant i, òbviament, això no és així. A denouReus hem volgut afrontar sempre tots els debats de forma clara perquè, al final, la transparència i la participació exigeixen que no hi hagi mai temes tabú. Que la nostra acció política estigui emmarcada a Reus no vol dir que no puguem prendre partit en temes d’àmbit territorial més ampli i que estan al centre del debat polític. Els moments que vivim són d’especial transcendència i pensem que no prendre partit simplement ens posicionaria al costat dels qui no respecten els drets individuals i col·lectius sota l’excusa que nosaltres només estem centrats en Reus.

Altres ho fan, nosaltres no ho farem. Com a col·lectiu compartim viatge amb persones que tenen posicionaments diferents en referència a la relació política de Catalunya amb Espanya i, si bé és cert que majoritàriament els membres de denouReus som independentistes, ens uneix a tots una clara i inequívoca aposta per la radicalitat democràtica i per la defensa del dret a decidir de la nació catalana en un marc de llibertat i de respecte democràtic. És per això que estem participant activament en l’únic bàndol que entenem defensa aquests posicionaments, que és el bàndol que ens permet votar i participar d’una democràcia oberta i moderna en contraposició amb el que ofereix el govern espanyol: repressió i vulneració de drets fonamentals.

Ens trobareu al costat dels qui lluiten pels drets civils i per un referèndum imprescindible per resoldre el conflicte polític. Estarem al costat del nostre Alcalde si manté la fermesa i compromís polític en aquest sentit i estarem al costat de tots els grups polítics, associacions i entitats reusenques en lluita per la llibertat de pensament i per donar veu a la ciutadania a través del referèndum del dia 1 d’octubre.

Que no ens treguin els nostres drets. Que no ens prenguin la democràcia.

denouReus

Referendum