Un #nouimpuls

Ja fa tres anys que denouReus sorgeix com a un moviment cívic, una plataforma ciutadana, que pretenia reflexionar sobre un espai inexistent fins aquell moment a la política municipal, l’anomenat espai de nova política. Un dels objectius polítics era aportar noves idees i una nova metodologia de funcionament adaptada a les noves necessitats ciutadanes en una candidatura àmplia i transversal, a l’entorn de l’esquerra, per tal de plantejar una alternativa de govern. En el moment que les diferents opcions polítiques reusenques no en van sentir cridades per aquest projecte, denouReus decideix plantejar els seu ideari i principis directament a les eleccions municipals amb vocació d’influir i de donar a conèixer el projecte.

Per tal de fer-ho es va constituir un partit polític que va ser l’instrument necessari per articular aquesta participació, si bé a denouReus no hi ha ni quotes ni militants. Un cop finalitzades les eleccions, la participació dels simpatitzants i membres de les llistes electorals (independents tots) s’ha circumscrit, de nou, des dels diversos espais de la societat civil reusenca.

No obstant això, creiem que el projecte continua vigent i viu. Certament s’ha aconseguit parcialment un objectiu, la influència. Hem ajudat a  posar a l’agenda política termes com participació, codi ètic o projecte de ciutat  però és evident que aquests conceptes no han estat implementats de forma efectiva i útil en el dia a dia de la política reusenca. Continua sent necessari una nova manera de renovar la confiança en unes institucions molt tocades per la judicialització de la gestió municipal passada i pel descrèdit general de la política.

És per això que volem plantejar de nou la utilitat d’aquesta eina per tal d’ajudar a fer de la nostra ciutat una ciutat referent i per tal de fer això hem de redefinir el nostre manifest fundacional, ara ja obsolet en algunes de les seves propostes. I el volem redefinir entre tots, perquè aquest és un projecte col·lectiu que només té sentit si la gent hi participa i el fa seu. Us volem convidar doncs a que hi tornem, a que rellancem i donem un nou impuls a denouReus renovant el nostre manifest i actualitzant-lo a les noves circumstàncies i necessitats polítiques de la ciutat.

Apunteu-vos i fem que la nostra ciutat surti de l’estat de letargia que fa anys la tenalla. Un nou impuls per un projecte comú que ens faci guanyar les institucions al servei dels reusencs i no dels interessos polítics d’uns o altres. Ens ajudes?

Fes la teva aportació a través del formulari de contacte o escrivint a denoureus@denoureus.cat